April 27, 2022 NOAQ har nu även vunnit den internationella ”Quality Innovation Award 2021”

I december röstades NOAQ Boxwall fram som vinnare av ”Quality Innovation Award 2021” i Sverige. De som röstade var en domarkommitté inom det 

Svenska Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ). Med utmärkelsen följde också en nominering till motsvarande internationella tävling, och nu har boxvallen vunnit den också, i kategorin ”Business innovations (small and medium sized enterprises)”.

Prisceremonin genomfördes digitalt den 26 april av China Association for Quality. Den skulle egentligen ägt rum i Ryssland, men hade nu istället flyttats över till Kina.

Det var den 15:e internationella prisutdelningen och totalt 561 innovationer deltog i årets tävling, en rekordhög nivå, och de 25 bästa i en mängd olika kategorier belönades med utmärkelser eller priser.

”Om det var oväntat att vi skulle vinna det svenska priset så var det ännu mer oväntat att vi också skulle vinna det internationella”, säger Sigurd Melin, Boxwalls uppfinnare och NOAQs vd.

Quality Innovation Award är ett årligt evenemang som har arrangerats i Finland sedan 2007. Syftet är att öka mängden och nivån på innovationer.

För mer information om QiA, besök: www.qualityinnovation.org

Drift & Produktion Atellus AB