November 17, 2022 Stort intresse för NOAQs översvämningsskydd i Bangkok

NOAQ deltog på torsdagen i en svensk-thailändsk delegation om vattenfrågor, och då inte minst frågor om översvämningsskydd. Ämnet var högaktuellt eftersom Thailand så sent som för en månad sen drabbades av landsomfattande översvämningar. Bara i Bangkok bistod BMA (Bangkok Metropolitan Administration) med 2,5 miljoner sandsäckar för byggandet av skyddsvallar.

Seminariet arrangerades av Business Sweden i Thailand med deltagande av berörda thailändska departement och myndigheter. BMA representerades av guvernören själv, Mr Chadchart Sittipunt, som personligen engagerat sig i stadens översvämningsförsvar. Från svensk sida deltog bl.a. Sveriges ambassadör Jon Åström Gröndahl.

NOAQ representerades av VD Sigurd Melin, CFO Ann Blanche-Sahlqvist och försäljningsansvarige Douglas Hellström, och vid vår sida hade vi även tre representanter för Thai Wiring, vår thailändska distributör.

”De blev mycket intresserade av våra skyddsvallar och såg möjligheterna som vår teknik innebär. En NOAQ boxvall väger mindre än en hundradel av en motsvarande vall av sandsäckar, och går därför även hundra gånger snabbare att bygga. Efter seminariet bad guvernören om en kopia av det bildspel vi använde i vår presentation” säger Sigurd Melin.

 

Pressmeddelande PDF

Drift & Produktion Atellus AB