June 28, 2022 Hörnboxar till NOAQ Boxvall BW102

Nu har även den högre boxvallen BW102 fått sina hörnboxar, en för invändiga hörn och en för utvändiga. Härigenom får nu den högre boxvallen samma flexibilitet som sin äldre lillasyster BW52. Hörnboxarna har samma standardiserade kopplingsmekanism som de raka boxarna och kan alltså sättas ihop med varann i vilka kombinationer som helst.

Och på samma sätt som med den lägre boxvallen BW52 kan man nu även skapa temporära bassänger – så kallade boxpooler. Med 12 innerhörnboxar får man en rund boxpool, men om man delar cirkeln och skarvar in ett antal raka boxar kan man göra den mer avlång, och i princip hur stor som helst. I ett sista test före lanseringen sattes en sådan boxpool ihop och fylldes med vatten.

– Det är alltid lika häftigt att se hur en så lätt konstruktion som en boxvall kan stå emot vattentrycket, säger Conny Löfstedt, konstruktör på NOAQ. Var och en av de tolv hörnboxarna väger inte mer än 13 kilo, men i den här boxpoolen hjälps de åt att hålla inte mindre än 9 ton vatten på plats.

Pressmeddelande, PDF

Drift & Produktion Atellus AB